Logo_konvi

Leuk om de positieve reacties van klanten te horen.
Zo ook de reactie van bakker Guido Alferink van bakkerij de Zeven aren uit Zevenaar.

”Het is een super fijne oliebollen bak. Systeem werkt perfect, mooie nette bak en stevige werktafel. Voor positieve recensies kunt u ze altijd naar ons toesturen!”

Hierbij een paar handige tips om de heerlijke bollen te bakken.

– Houd de temperatuur van uw frituurvet goed in de gaten. Bak niet af op kleur.
– Bak de oliebollen op een temperatuur van 175 ℃. Het vet blijft dan langer mooi en bruikbaar. Er is minder afbraak in het vet, wat beter is voor de gezondheid.
– Houd u aan de stelregel; 10 gram beslag bakken in één minuut.Check dit regelmatig.
– Oliebollen kunnen zowel in plantaardige olie als in arachideolie worden gebakken. Frituurvet zonder arachideolie is geschikt voor mensen met een pinda-allergie.
– Olie met een hoog gehalte aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren is uitermate geschikt om te bakken.
– Let erop of uw bakolie voldoet aan de voorwaarden van ‘Verantwoord Frituren’.
– Houd de omgeving van de frituurbak of baklijn hygiënisch. Leg lege dozen, zakken, blikken of andere verpakkingen elders neer.
– Vergeet niet de afvoer van de gebruikte

frituurolie te regelen.

Bron: Bakkers in bedrijf.

Oliebollen2

Oliebollen1