Bij vlaklasersnijden maken we gebruik van een hooggeconcentreerde laserstraal om nauwkeurige sneden te maken in plaatmateriaal. Het is ideaal voor complexe contouren en fijne details, met minimale warmtebeïnvloeding van het materiaal.
Met onze TruLaser 3030 kunnen we plaatmateriaal snijden met diktes van 0,5 tot 15 mm en maximale afmetingen van 3000×1500. Deze precisietechniek zorgt voor strakke snedes met minimale afwerking.
Buislasersnijden is specifiek afgestemd op het snijden van buismateriaal, maakt deze methode het mogelijk om precieze sneden te maken voor verbindingen, uitsparingen en andere complexe vormen in buizen.
Onze TruLaser Tube 3000 Fiber is gespecialiseerd in het snijden van buismateriaal tot een diameter van 170 mm en een lengte van 3100 mm. We hanteren staal tot 8 mm dik en RVS en aluminium tot 4 mm.
Knippen is een mechanisch proces waarbij een grote schaar plaatmateriaal in rechte lijnen snijdt. Dit is effectief voor snelle productie van grote aantallen met eenvoudige geometrie.
Met onze Safan VS430-6 schaar knippen we plaatwerk tot een lengte van 4 meter, wat zorgt voor snelle en efficiënte productie van plaatmaterialen.
Zagen is een methode die wordt gebruikt voor het doorzagen van materialen, waaronder buis- en stafmateriaal, en is geschikt voor het op maat maken van componenten voor verdere verwerking.
Onze Imet BS lintzaag is perfect voor het zagen van buiswerk en stafmateriaal, waardoor we nauwkeurig kunnen werken aan diverse projecten.
Tijdens kanten van staal wordt plaatmateriaal gebogen tot de gewenste hoek, wat essentieel is voor het creëren van doosvormige structuren of andere producten waarbij gebogen plaat nodig is.
Met onze reeks LVD en Safan kantbanken kunnen we plaatmateriaal buigen onder diverse hoeken, wat essentieel is voor het creëren van complexe vormen.
Tijdens het walsen buigt plaatmateriaal in ronde of ovale vormen, ideaal voor het vervaardigen van tanks, vaten, of andere cilindrische objecten.
Onze Plate Roll 4r m 2006 P wals kan plaatmateriaal tot 6 mm dik automatisch walsen, ideaal voor het vormen van ronde of ovale objecten.
Buigen is een algemene term voor het vormen van materiaal, en kan zowel het buigen van staven, buizen als platen omvatten, afhankelijk van de specificaties van het project.
Naast kanten en walsen, hanteren we algemene buigtechnieken voor diverse toepassingen, gebruikmakend van de flexibiliteit en sterkte van RVS.
Na het snijden of bewerken kunnen materialen scherpe randen hebben die afgebraamd moeten worden voor veiligheid en esthetiek. Ook het bepalen van de slijprichting draagt bij aan de visuele afwerking van het product.
De Lissmac SBM 5-1500 machine staat ons toe om scherpe randen te verwijderen en oppervlakken tot een breedte van 1500 mm glad te maken.
Tijdens het beitsen gaan de stalen onderdelen in bad. Dit chemische bad verwijdert niet alleen de oxidehuid maar zorgt ook voor een corrosiebestendige laag, wat de levensduur van RVS producten verlengt.
Door middel van stralen kunnen oppervlakken van staal worden gereinigd, ruwer gemaakt of voorbereid op verdere behandelingen zoals lakken of coaten. Zo krijgt het staal de gewenste afwerking en kwaliteit.
Tijdens het lassen wordt warmte gebruikt om materialen aan elkaar te smelten, vaak met een toevoegmateriaal, om een sterke en duurzame verbinding te vormen. Verschillende lastechnieken kunnen worden toegepast, afhankelijk van het project.
Ons team van ervaren lassers gebruikt geavanceerde technieken om materialen duurzaam te verbinden, waarbij we zorgen voor sterke en nette lasnaden.
Boren is het maken van ronde gaten in het materiaal met specifieke diameters, diep genoeg voor bevestigingsdoeleinden of verdere bewerking.
Onze GHM 40 AF KMS en Elektromekano KES075/2-4 boormachines zijn uitgerust voor het precies boren van gaten in buis- en plaatwerk.
Volgend op het boren, creëert tappen interne schroefdraad in de gaten, waardoor bouten of andere schroefdraad bevestigingsmiddelen kunnen worden gebruikt.
Met de CMA RHR 30 D Touch tapmachine snijden we schroefdraad in geboorde gaten tot M20, wat essentieel is voor de montage van onderdelen.
Deze processen worden gebruikt om materiaal te vormen door het tegen een snijdend gereedschap te draaien of te bewegen, waardoor we precisieonderdelen kunnen vervaardigen voor specifieke toepassingen.
Bij draaien wordt het werkstuk rondgedraaid tegen een vast snijgereedschap, ideaal voor cilindrische onderdelen. Frezen beweegt het gereedschap tegen het vastgeklemde werkstuk om complexe vormen en oppervlakken te creëren.